VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS – 3D

★★★☆☆☆

Den grotesk overvurderede Luc Besson har med VALERIAN AND THE CITY OF THOUSAND PLANETS faktisk begået en af sine mindst rædsomme film.

Den amerikanske titel til trods bygger filmen på de populære Linda og Valentin-tegneserier, og Forlaget Cobolt har da også klogeligt genoptrykt to af de mest populære-bøger, "De tusinde planeters imperium" og "Skyggernes ambassadør" i forbindelse med filmpremieren.

Dane DeHaan (pt. aktuel i "Tulipanfeber") og Cara Delevigne illuderer som teenageheltene Valerian og Laureline, selvom han unægteligt gør sig bedst i skurkeroller og hun med fordel kunne smile lidt mere.

Humor har aldrig været Luc Bessons force, så man må nøjes med at fryde sig over et ganske skægt visuelt design med pastelskyer og små øglelignende skabninger, der kan skide perler (!)

Største ulempe synes at være, at der er for meget af det hele, og øjnene blir derfor trætte længe inden, vi når i mål. 137 minutter vil under alle omstændigheder være en prøvelse for visse utålmodige teenagere, men måske kan 3D-effekterne få dem til at blive i stolene?

Man gør dog klogt i at læse bøgerne først, så man bedre kan orientere sig i denne bizarre sci-fi, hvor så forskellige folk som Clive Owen, Rihanna og Ethan Hawke også dukker op. Og jo – det ER Rutger Hauer, der spiller præsidenten!