ATOMIC BLONDE

★★★☆☆☆

Mens man på TV kan se komplekse og nuancerede kvindeportrætter jvnf. den multi Emmy-nominerede "Feud", synes filmbranchen i færd med at reducere kvindekønnet til actionorienterede ninja turtles jvnf. "Wonder Woman" og nu ATOMIC BLONDE. Stilen er denne gang mondæn, og minderom 60ernes "Modesty Blaise" tilsat lebbelir og pervers voldsfascination.

Titelrolleindehaveren Charlize Theron står selv som medproducent af filmen, men synes mere optaget af at have det helt rigtige "look" end at give rollen facetter eller dybde. Vi nærer allerede fra start mistanke til James McAvoy, men det bliver efterhånden ligegyldigt, hvem der har gjort hvad i denne forvrøvlede spionfilm fra tiden omkring Berlin-murens fald.

Man har føjet tyske stjerner som Barbara Sukowa og Til Schweiger til rollelisten for at give lidt lokal farve, men har intet fornuftigt at byde dem, og vor egen Roland Møller lufter en lidet overbevisende russisk accent som karikeret skurk. Datidens store tyske hits sørger ligeledes for at klicheerne holdes i hævd.

Trods en vis teknisk fermhed i udførelsen af de brutale (utroværdige) opgør, ejer filmens instruktør, den tidligere stuntman David Leitch, ikke nok filmisk finesse til at gøre ATOMIC BLONDE seværdig.