WISH UPON

★★☆☆☆☆

Næst efter porno må gyserfilm regnes til den genre, der er tynget mest af sine egne klicheer. Derfor skuffer de gang på gang, og man undrer sig over, hvornår bookerne i de danske biografer bliver klar over denne tendens.

WISH UPON er desværre ingen undtagelse, selvom den hverken teknisk eller spillemæssigt høre til de ringeste. Vi må dog slå med en irriterende trutmundet teenagetøs i hovedrolle, for målgruppen ikke mindst rent åndeligt forekommer at være under voksenniveau.

Pigebarnet får en kinesisk æske af den klunserfader, som hun skammer sig over, og den udløser naturligvis en række overnaturlige hændelser. Ikke nok med at den kan opfylde syv af pigens ønsker, men hvert et ønske har en pris, og viser sig at koste en i hendes omgangskreds livet.

John R. Leonetti har et vis håndelag med hensyn til film af denne type jvnf "Annabelle", og blandt de unge bemærker man Ki Hong Lee og modellen Mitchell Slaggert som de to ynglinge, der søger pigens gunst samt Sidney Park som den rapkæftede og i grunden mest usympatiske af hovedpersonens veninder.

Den engang så yndige Ryan Phillippe, der faktisk gjorde det udmærket i film som "54" og "Gosford Park", er befriende uforfængelig og stadig lidt nuttet og – selv som klunserfar, mens Sherilyn Fenn forsøger at fastholde de sidste rester af skønhed i en odiøs birolle og ender med håret i vasken!

WISH UPON lægger op til en to’er, men behøver også den at tage plads i de danske biografer?