NÅR BYEN SOVER

★★★★☆☆

Atter engang byder Marionetteatret på knap en halv times fortryllende teaterpoesi i Kongens Have nær Orangeriet. En vidunderlig gave til de københavnske børnefamilie, hvor økonomien ikke lige tillader dyre teaterbilletter til de store teatre.

Rolf Søborg Hansen står også denne gang for den blide iscenesættelse såvel som den frydefulde dukkemagi assisteret af to fikse dukkeførere.

På scenen følger vi Bo Carlsson. Fra om morgenen, når vækkeuret forsøger at få ham ud af en relativ lille seng, og til mødet med byen: Høje huse, metro, busser og en zoologisk have med vilde dyr. Jo. Rolf Søborg Hansen får det hele med i sin veltilrettelagte scenografi.

Dyrene er en oplevelse for sig, og vi møder både en elefant, en rotte og ikke mindst en herlig giraf med travle ben. Man kan dog også komme til skade i byen, hvis man ikke passer på, men så er det jo godt, at noget der ligner en gammel madkasse kan indeholde et helt hospital, så man kan få plaster på.

Endelig ligger Bo Carlsson i sin seng igen og kan hvile sig efter mødet med byen. Men i drømmeland dukker dagens oplevelser op igen, men ikke nødvendigvis i samme orden. Bo er blevet til en lille dukke og kan nu flyve rundt tæt ved månen, hvor han bl.a. får besøg af dyrene fra zoologisk have.

Pete Livingstones lyriske musik understreger diskret det forunderlige, vi er vidne til, og selv hvis der er noget, som de mindste ikke forstår, bliver de alligevel fanget af stemningen. Man glæder sig desuden over, at fantasiens forunderlige verden heldigvis også kan smitte af på voksne.