BRANDMAND SAM

– BESØG FRA RUMMET

★★★☆☆☆

Brandmand Sam synes at være i familie med Postmand Per, for tonen i filmen er stort set den samme. Vi får en rolig gemytlig stil med klare enkelte visuelle løsninger. Filmen må derfor anses som velegnet til mindre børn, og heldigvis sker der lidt mere end i Postmand Per-historierne.

For sørme om den lille landsby, hvor Sam bor, ikke får besøg fra det ydre rum! I al fald ifølge en entreprenant TV-mand, der herefter skummer fløden ved salg af diverse gadgets med relation til rumbesøget.

Men den lille bebrillede Norman fatter efterhånden mistanke efter en forgæves rumjagt sammen med venner og takket være en snarrådig indsats af Brandmand Sam bliver sagen opklaret.

Ægteparret Lars D. Mikkelsen og Anette Støvelbæk lægger stemmer til henholdsvis Sam og Normans mor, og det er i grunden ganske sødt, men også lidt forudsigelig casting. De leverer dog varen, og skaber sig ikke som flere af de andre skuespillere.

BRANDMAND SAM – BESØG FRA RUMMET er en hyggelig lille sag, og kan man abstrahere fra det ujævne niveau i den danske versionering – og det vil de fleste børn kunne – så er dette tilforladelig børne-underholdning.