THE SOCIETY OF LOST SOULS

★★★★☆☆

Et ualmindeligt spændende samarbejde mellem dansekompagniet Corpus og multitalentet Jo Strømgren er blevet henvist til Prøvesal B på Det Kongelige Teater. Men det er åbenbart her, at man foretrækker at vise de mest spændende kunstneriske satsninger, mens den relativt skuffende "Farlige forbindelser" får lov at spille på Skuespilhusets store scene.

THE SOCIETY OF LOST SOUL er en stemningsmættet drømmerejse til de dødes land, hvor en række grå og triste skikkelser vandrer hvileløst omkring og prøver at finde mening med den tilstand, de nu befinder sig i.
Sarah Leanders vidunderligt triste vuggevise kaster magi over scenen understøttet af en atmosfærerig sceneografi koblet med en sublim lyssætning. Stemningen leder tankerne hen på Tyskland i de tidlige 30ere, men rammer samtidig også en genkendelig nutidig stemme, der siger: "Jamen, hvad kan vi stille op?".

Dansen flammer op i glimt, men der er et meget langt stykke af vejen tale om en ensemblesejr frem for individuelle triumfer. Også skuespilmæssigt bevæges vi af de til tider noget traurige typer, og når der så samtidig også kommer "dyr" på scenen, får forestillingen et næsten eventyrligt præg af stor dramatisk skønhed.