ALTING ER NOGET

★★★☆☆☆

Teatret ved Sorte Hest har tidligere høstet stor succes med deres Inger Christensen-hyldest "Det springende punkt". Denne gang er det forfatteren Naja Marie Aidts tekster, der ligger til grund for en forestilling.

To tavler på scenen med tematiske lister under titler som "verdensborger", "blomsterne" og "grøn" indikerer, at ALTING ER NOGET bygger på en helhjertet fordybelse i Naja Marie Aidts forfatterskab.

Skuespillerinderne Sarah Boberg og Anette Støvelbæk leverer da også dedikerede præstationer – Boberg med både indædt engagement og overraskende vid, og Støvelbæk med poesi og diskret sødme.

Alligevel fænger forestillingen ikke for alvor. Man fornemmer, at instruktøren og teaterchefen Maria W. Vinterberg har været lidt for teksttro i sin tilgang til stoffet. Samtidig bliver for store dele af forestillingen ren oplæsning fremfor teater, og med en spilletid på langt over en time, tager man sig selv i at døse lidt undervejs.

På trods af dette får vi alt i alt et positivt indtryk af Aidts forfatterskab, som måske blot kommer mere til sin ret i bogform frem for på en teaterscene?