WOLF AND SHEEP

★★★★☆☆

Det unge afghanske instruktørtalent Shahrbanoo Sadat modtog CICAE-prisen på filmfestivalen i Cannes. Filmen rummer ganske vist ikke nogen større narrativ fremdrift, men det sker heller ikke alverden i det lille støvede samfund, den beskriver. Alligevel er WOLF AND SHEEP gennemstrømmet af en lyrisk skønhed, som gør den langt mere seværdig end mange mere strømlinede historieorientede film.

Billedsiden er i sig selv en billetpris værd, for Shahrbanoo Sadat har formået at indfange hverdagens stille poesi i filmens visuelle udtryk, og samtlige medvirkende – børn, oldinge eller dyr – agerer med en forbløffende naturlighed.

De små samtaler børn og voksne imellem afslører en overraskende sproglig frimodighed. I børnenes til tider barske verden giver man sig tid til at høre på hinanden, men der er også kontant afregning, hvis man ikke gør, hvad der bliver sagt. Også de voksne får at føle, hvordan det er at være får i en verden af ulve.

WOLF AND SHEEP er dog i sidste ende et besnærende filmisk digt, som gør ens egen hverdag nemmere – og sjælen en smule lettere.