PIRATES OF THE CARRIBBEAN: SALAZAR’S REVENGE

★★★☆☆☆

Minderne om Johnny Depps veloplagte Oscar-nominerede indsats i den første film fortoner sig, jo flere film der føjes til denne forbløffende sejlivede serie. Den nyeste virker et langt stykke af vejen som en piratkopi – blot ikke helt så sprudlende veloplagt som den gerne vil være. Den norske instruktørduo Joachim Rønning og Espen Sandberg, der stod bag den Oscar-nominerede storfilm “Kon-Tiki”, gør ellers hvad de kan, men ideerne er efterhånden ved at være brugt op.

Johnny Depp leverer den sædvanlige omgang grimasser til stor fryd for mange, og Javier Bardem behøver ikke hjælp fra effektafdelingen for at virke skræmmende. Geoffrey Rush er jo altid en fornøjelse, men mere originalt materiale ville have været klædeligt.

Den gudesmukke australier Brenton Thwaites (der meget passende fik et visuelt gennembrud i “Gods of Egypt”) fremstår atter en fryd for øjet, mens hans kvindelige modstykke Kaya Scodelario forekommer mere problematisk – ikke mindst som skuespiller.

Vi får korte gensyn med både Orlando Bloom og Keira Knightley, samt et højest uventet rendez-vous med selveste Sir Paul McCartney, der slet ikke er ueffen i en lille rolle som fængelsvagt.

PIRATES OF THE CARIBBEAN: SALAZAR’S REVENGE er slet ikke den værste film i serien, men vi trænger efterhånden bare til at se noget nyt fra Johnny Depp.