ODENSE SOMMERREVY

★★★★☆☆

Man hygger sig allerede inden showet begynder med en madkurv i det lille telt ved siden af, og når maden så tilmed er så delikat og alsidig som i Odense, går man ligefrem smilende ind til forestillingen.

I det store telt konstaterer man, at selv når teksterne svigter, er humøret højt. Odense Sommerrevy synes i al fald at være på rette vej efter en lidt skrøbelig start sidste år. Entreer og exitter skal dog forbedres og forkortes, hvis Odense Sommerrevy for alvor skal tage konkurrencen op med de bedste danske sommerrevyer.

På scenen tager Thomas Mørk og Anders Bircow en del stik hjem bl.a. i første akts bedste nummer, "Har du set min drone?" af Søren og Rasmus Baastrup. Thomas Mørk er også skæg som falset-sanger i et ellers ret fjoget indslag kaldet "Odense Fever", og Anders Bircow sejrer – både som Gulddreng og Thyra Frank!

Ideen med en vise, hvori man siger undskyld for alt, hvad der er hændt i løbet af året, er rigtig god, men også denne tekst bør opdateres gevaldigt. Der er næppe mange under 50, som ved hvem Harry fra DSB og Muppet Show er.

Charlotte Guldberg klarer sig flot igennem en rigelig lang blogger-tekst og synger nydeligt, når bare hun ikke presser stemmen for hårdt, som det sker et par gange undervejs i Mette Frederiksen-parodien "Peg på mig".

Lars Arvad giver den bl.a. som kært postbud i en tiltrængt opsang til Postnord, og har tilløb til en god Donald Trump-parodi, men svigtes desværre rent tekstmæssigt. Uforfængelige Vicki Berlin har bedre held med at spille endnu en dum teenagepige end med at foredrage en syntetisk "alvorlig" vise, som hun desværre selv har fået lov til at skrive.

Instruktøren Anders Lundorph bør i mindre omfang end i år satse på, at de medvirkende selv kan skrive deres tekster, hvorimod kapelmester Morten Wedendahl og koreografen Kim Ace gerne måtte få mere plads, så vi for alvor kunne få et indtryk af deres kunnen. Men alt i alt har vi en fornøjelig aften, og er ikke i tvivl om, at Odense Sommerrevy fortjener at blive en fast tradition på Midtfyn.