MÅNENS VOGTER

★★★★☆☆

Benoît Philippon og Alexandre Heboyan har i fællesskab instrueret den bemærkelsesværdige animationsfilm MÅNENS VOGTER (Mune, the Guardian of the Moon). Filmen var med i opløbet om en Oscar-nominering, men desværre forgæves.

MÅNENS VOGTER er præget af en udsøgt farvesans, som gør sig gældende i sort set alle billeder, og i den grad bidrager til den generelle visuelle magi.

Historien om hvordan solens og månens vogtere er afhængige af hinanden har bestemt også mange smukke intentioner, men bliver desværre lidt for omstændelig til, at mindre børn kan få fuldt udbytte af filmen.

Komponisten Bruno Coulais, der også skabte musikalsk lyrik til den Oscar-nominerede "Sangen fra havet", forkæler os blandt andet med poetisk harpespil.

Benjamin Hasselflug er sluppet fint om ved den danske versionering, og som Mune gør Mikkel Boe Følsgaard et sympatisk indtryk (selvom han siger "krafter" fremfor "kræfter"!). Dar Salim morer elegant som den temmelig selvfede Sohone, mens Peter Aude desværre forfalder til dum karikaturkomik som hans far. Som Glimt forekommer Cecilie Stenspil at være lige lovlig sødladen. Men alt i alt et godt hold.

MÅNENS VOGTER bør dog primært ses for sit fortryllende billedunivers, et sundt alternativt til diverse mere forudsigelige animationsfilm fra Hollywood.