THEIR FINEST HOUR

★★★★★☆

Det er efterhånden kvinderne, der tegner Danmarks film- og tv-profil internationalt i disse år. For nyligt vandt føjede Susane Bier en Emmy til samlingen af filmpriser, der allerede omfatter en Oscar, og Lone Scherfig har med film som "Wilbur begår selvmord", "The Riot Club" og den Oscar-nominerede "An Education" vist særlige evner for at skabe overbevisende britiske sædeskildringer. Disse evner synes at kulminere i THEIR FINEST HOUR, hvor vi følger tilblivelsen af en patriotisk propagandafilm under 2. verdenskrig.

Den ellers overvurderede Gemma Arterton yder sin hidtil bedste indsats som manuskriptskriversken, der kæmper med at finde en balance mellem jobbets fristelser og privatlivets velsignelser. Men hvem ville kunne vælge mellem Sam Claflin og Jack Huston?

Bill Nighy er vidunderlig som falmet filmhelt i færd med comeback, og kan meget vel figurere på lister over sæsonens mandlige biroller, når den tid kommer. Richard E. Grant og Jeremy Irons formår også at få noget ud af næsten ingenting.

Lone Scherfigs tidsbillede forekommer at være uhyre nøjagtigt, og genskabelsen af gamle filmklip er gjort med kærlige glimt i øjet. Titlen THEIR FINEST HOUR gælder ikke kun flere af de medvirkende, men omfatter også filmens instruktør Lone Scherfig.