NOCTURAMA

★★☆☆☆☆

Bertrand Bonello var manden, der skabte "Saint Laurent", den visuelt mest stimulerende af de to film om den franske modeskaber. Derfor skuffes man unægteligt af hans sidste værk, der ellers omhandler et relevant og aktuelt emne, nemlig terrorismen i Paris.

Vi følger en række unge mennesker, der styrter afsted op og ned af metroen – næsten ordløst koreograferet og åndløst udført. Fra tid til anden plaffer de nogle mennesker ned, indtil de samles i et øde stormagasin, hvor de ser resultaterne af deres gerninger på TV.

Og så venter de. Og vi. Filmen varer nemlig over to timer og det er der ingen grund til, for vi får forbavsende lidt at vide i ventetiden. Vi erfarer blot, at disse unge "fjender af staten" i grunden blot er store børn, der leger med racerbil og klæder sig ud, mens de venter på at blive henrettet. En enkelt er overbevist om, at de alle kommer i himlen for deres handlinger, men udsigterne synes unægteligt ikke gode.

Da Bonello mod slutningen tilsætter temaet fra "De uheldige helte" virker det ikke kun som en dårlig spøg, men direkte usmageligt. Og så fremstår filmen som et spild af unge talenter som Finnegan Oldfield ("Les Cowboys") og Vincent Rottiers ("Dheepan"). Kun Hamza Meziani som den dekadente Yacine formår at gøre en smule indtryk.

NOCTURAMA er på ingen måde den definitive film om bombeangrebene i Paris, men muligvis den værste.