REJSEN TIL REIMS

★★★★☆☆

Iscenesættelsen af Gioachino Rossinis REJSEN TIL REIMS tilskrives i programmet Damiano Michieletto (ved Meisje Barbara Hummel!). Og de fortjener da også ros for denne ganske veloplagte opsætning af et værk, der efterhånden kan betragtes som en klassiker. Men aftenens egentlige stjerne er scenografen Paolo Fantin, der med sans for malerkunst såvel som teaterbilleder har henlagt handlingen til et moderne kunstgalleri, hvor kunstværkerne vækkes til live og dets karakterer kommer ned på jorden til os dødelige.

Anke Briegel som Corinna, Henriette Bonde-Hansen som Madame Cortese, Gert Henning-Jensen som kavler Belfiore og Levy Sekgapane som Grev Libenskof anslår en let tone sangligt såvel om spillemæssigt i et generelt velfungerende ensemble.

Også i orkestergraven har dirigenten Thomas Søndergaard i den grad styr på tingene, og denne eftermiddag smeltede vi især til det blændende harpespil.

Sangerne har stadig svært ved at overdøve orkesteret i enkelte stille passager, et vedvarende akustisk problem, som vi næsten glemmer undervejs, fordi vi er så godt underholdt.

Det virker absurd, at købe-programmet både har rolleliste og en oversigt over orkester- og kormedlemmer, da begge dele synes stort set ubrugelige, fordi de er skrevet så småt at kun de færreste af det aldrende publikum, der udgør Operaens kernepublikum, må forventes at kunne læse det. Den gratis rolleliste er derimod læselig…