LA LA LAND

★★★★★★

WOW! Med 7 Golden Globe-priser har Damien Chazelles LA LA LAND allerede indskrevet sig i historien som den udenlandske Hollywood-presses mest anerkendte film nogensinde, og alligevel formår LA LA LAND at overgå selv de største forventninger. Hvis der er nogen rimelighed til, så bliver LA LA LAND også den første originalmusical siden Vincente Minnellis "Gigi" fra 1958, der vinder Oscar’en for bedste film. For et mere gennemført originalt og skamløst romantisk filmværk skal vi ikke vente at se i år.

Inspirationen har Damien Chazelle tydeligvis hentet fra Jacques Demys franske musical-mesterværker "Pigen med paraplyerne" og "Pigerne fra Rochefort" – samt naturligvis de klassiske Hollywood-film. Men Damien Chazelle er alligevel helt sin egen, og hans kreativitet forplanter sig til hele produktionen. LA LA LAND fremstår således som et veritabelt filmmirakel og et af det nye årtusindes bedste amerikanske film.

Talentfulde Emma Stone er perfekt placeret som den såre almindelige servitrice, der vover at drømme store drømme om at blive skuespiller. Hun ramler ikke så få gange ind i Ryan Goslings fattige jazzpianist, der fantaserer om at få sin egen jazzklub, men han har svært ved at gå på kompromis med sine ambitioner, indtil kærligheden også finder vej til hans hjerte. Sammen kan de støtte hinanden, men med to så forskellige drømme og to så forskellige liv, vil kærligheden så varer ved?

Emma Stone og Ryan Gosling har i den grad fundet kemien, og så klæder de hinanden forbilledligt. Hun giver ham naturlighed og grounding, og han giver hende elegance og stil.

Damien Chazelle formår at tilføre hver enkel af deres scener med en særlig magi, så LA LA LAND aldrig bliver tom nostalgi, men derimod en helt vidunderlig nutidig blanding af vemod og vitalitet. Justin Hurwitz’ berusende musik er et under i sig selv, og så suverænt gennemkoreograferet, at vi simpelthen må danse og synge, når vi atter står på gaden – parat til at forelske os.