LIVET – HVOR SVÆRT KA’ DET VÆRE?

★★★☆☆☆

Duoen Vase & Fuglsang er med rette berømte for deres sjove revytekster, I denne sæson har de også fået lejlighed til at nybearbejde operetten "Frk. Nitouche" med et mere ujævnt resultat til følge. Men på Folketeater har man tilsyneladende blind tillid til de to ordmageres evner, og deres sans for sjove replikker fornægter sig da heller ikke i LIVET – HVOR SVÆRT KA’ DET VÆRE?. Teksten har de udarbejdet sammen med to garvede revyskuespillere, Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard, der spiller to gamle venner, og sørme om Vase & Fuglsang ikke også selv har fået lov til at instruere.

Det er der kommet en banal og temmelig sentimental forestilling ud af, som aldrig opnår den livsvisdom, der stræbes efter. Makkerparret har ellers forsøg at hente inspiration hos selve Kierkegaard, som jo har lært os, at livet skal forstås baglæns, men hvad får vi egentlig ud af, at stykket fortælles baglæns – fra urne til barndom? Her burde man nok have skelet lidt til andre stykker med lignende struktur som f.eks. Harold Pinters mesterværk "Betrayal". Der føjes lag efter lag til såvel karakterer som problematikker, men i LIVET; HVOR SVÆRT KA’ DET VÆRE må vi tage til takke med tamme fjollerier scene efter scene.

Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard har dog professionalisme nok til at holde gryden i kog i det meste af fem kvarter, og især Lykkegaard får antydet nogle dybere sandheder om den alkoholiske bilforhandler og hans gentagne fiaskoer, der var et bedre stykke værdigt.