SILENCE

★★★★☆☆

Der er vel næppe nogen amerikansk instruktør hvis film imødeses med større forventninger blandt seriøse cineaster end Martin Scorseses?

Også SILENCE viser sig at være værd at vente på, men på højde med film som "Taxi Driver" og "Uskyldens år" er den trods alt ikke. Den synes snarere beslægtet med Scorsese-film som "Kundun" og "The Last Tempation of Christ". Film, der søger at gå i dybden med de religiøse tros væsen.

SILENCE er formfuldendt fotograferet og med rette nomineret til en Oscar i netop denne kategori. I det hele taget er der dog kælet for detaljerne – helt ned til nuancerne på de japanske kimonoer. Men Scorseses historie udvikler sig ikke nok til retfærdiggøre en spilletid på næsten tre timer, og selv hvis man har interesse for åndelige værdier, undgår man ikke at kede sig lidt undervejs.

Andrew Garfield gør ellers en god figur for anden gang i denne sæson (første gang var som pacifist i "Hacksaw Ridge") som katolsk præst på farefuld mission til østen og Adam Driver , som vi netop har kunnet nyde som "Paterson" er mindst ligeså stærk hans hårdt prøvede kollega.

Men også Issey Ogata og Yosuke Kubozuka yder bemærkelsesværdigt spil som henholdsvis Inoue og Kichijiro.
SILENCE er et billedskønt alderdomsværk med en harmonisk lydside, men Scorsese-fans havde nok håbet på noget mere dynamisk.