ROBERT-nomineringerne 2017

Det Danske Filmakademi, der tæller ca. 2000 mennesker med tilknytning til den danske film- og tv-branche, afholder hvert år en velbesøgt frokost, hvor årets nominerede inden for film og tv bliver fejret.

Blandt årets gæster sås Per Fly, der er nomineret for sin anmelderroste TV-serie BEDRAG. Per Fly var også manden bag den prisbelønnede TV-serie "Forestillinger" med bl.a. Pernilla August og på filmfronten har han ligeledes markeret sig stærkt med "Bænken", "Arven" og "Drabet". I øjeblikket er Per Fly engageret i et stort internationalt filmprojekt med bl.a. Sir Ben Kingsley, Oscar-vinder for sin titelrolle i "Gandhi"

Også Laura Bro, der har opnået såvel en Robert- som en Bodil-nominering for sin rolle i "Fuglene over sundet" deltog i festlighederne. Laura Bro har i det hele taget god grund til at smile, for hendes forrige spillefilm "Under sandet" er med i opløbet om en Oscar-nominering i Hollywood i kategorien bedste udenlandske film.

Christine Albeck Børge er et relativt nyt navn inden for film og TV, men teatergængere har elsket hende i årevis. Hun fik et gennembrud med "Hjem kære hjem" på Teater Grob, men ellers er det mest på Mungo Park i Allerød, at hun har slået sine folder. Hendes efterhånden legendariske præstation i "Boys Don’t Cry", der også spillede på Det Kongelige Teater og Aveny-T overgik selv Hillary Swanks’ Oscar-hædrede filmindsats, og indbragte da også Christine Albeck Børge en særdeles velfortjent Reumert-nominering.

Christine Albeck Børge er nomineret til hele to Reumert-priser, nemlig for filmhovedrollen i komedien "Kærlighed og andre katastrofer" samt birollen i TV-serien "Den anden verden". Snart kan vi også nyde hende i titelrollen som "Hamlet" på Mungo Park.

Solbjørg Højfeldt, der sidste år modtog en velfortjent Lauritzen-pris, har i årevis markeret sig stærkt på såvel film- som TV-fronten og fik allerede sin første Bodil i starten af 80erne for pragtpræstationen i "Slingrevalsen".

I år er hun nomineret til en birolle for en herlig præstation som selvkørende mor til Louise Mieritz i anden sæson af den skæve komedie-serie om "Ditte & Louise". Men hun var mindst ligeså god i den uhyggelige børnehjemsfilm "Der kommer en dag", der også er nomineret til flere priser.

Årets Robert-priser uddeles d. 5/2 2017

De nominerede er:

http://filmakademiet.dk/robert-prisen/arets-nominerede/