VI TALER IKKE OM PENGE

★★☆☆☆☆

Performanceteatret LiminalDK gæstespiller for en kort bemærkning på Teater Grob med ungdomsforestillingen VI TALER IKKE OM PENGE. En noget defus diskussion af økonomiske vaner og begreber, der på trods en varighed på under en time fik flere unge til at gabe højtlydt, hvorefter de forbybede sig i slikposerne.

Mere eller mindre platte (u)musikalske indslag gjorde kun ondt værre, og kun når lykkehjulet drejede og man kunne vinde præmier, genvandt de to spillere publikums opmærksomhed. En dreng vandt en 50er og en pige en biografbillet, mens en tredje blandt publikum i stedet blev bedt om at betale 20 kroner, hvilket så ud til at intimidere vedkommende.

Pernille Koch berettede bl.a. om, hvordan en tur til badeland havde været hendes bedste ferie nogensinde og Kasper Daugaard benyttede enhver lejlighed til at vride sig på gulvet iført alt for småt tøj.

Mon ikke også der er forældre, der havde foretrukket, at deres små poder fik et mindre grundigt kendskab til udtrykket "sugar-dating", end de får i denne såkaldte "skoleforestilling", som Adelaide Bentzon står som ansvarlig for.

Så måske bør vi i virkeligheden tale om penge, for flovt er det i al fald, at Statens Kunstfond har bevilget støtte til denne rodebutik – ikke mindst i forhold til målgruppen. Børn og unge har også krav på kvalitet og det får de ikke her. Dertil er tekster, iscenesættelse og fremførelse simpelthen for ringe.