THE UNTAMED

★★★★★☆

Den mexikanske instruktør Amat Escalante fik sit internationale gennembrud for få år siden på filmfestivalen i Cannes, hvor han blev hædret som bedste instruktør for den barske men sært fascinerende "Heli". Samme pris inkasserede han på Venedig filmfestivalen for sin hidtil mest ambistiøse film "The Untamed" ("La Región Salvaje"), og hans film er da også så særegne, at han fortjener at blive regnet for en ener. Denne gang kaster han sig ud i en dunkel, kompleks og bizar beretning om begær.

Kvinden Veronica har haft et seksuelt forhold til en alienagtig skabning med organer som ukogte medisterpølser, og det er gået heftigt for sig. Hun opsøger en læge under påskud af at være blevet bidt af en hund, og der opstår en gensidig tiltrækning.

Lægen står ellers i erotisk forhold til sin svoger, men det går hen forbi, og ender som resultat deraf på selvsamme hospital – men nu i koma. Svogeren ryger i spjælet og samtidig opstår der en nær kontakt mellem Veronika og lægens søster, der pludselig er blevet af alene med to børn. Men også hendes begær bliver vagt, og pludselig får hun overskud til at handle, og det på måder, som ingen havde forventet.

THE UNTAMED rummer en næsten magisk sanselighed, der gør, at vi trofast følger med i den uhyrlige handling. Escalante fortæller sin historie med en befriende frimodighed i en verden, hvor seksuelle grænser er i opløsning trods et erotisk undertrykkende samfund. Men naturens kræfter raser inden i os, og vi ligger alle under for vort begær i en eller anden grad.