ER DER NOGEN?

★★★★★☆

Kan man bruge kontaktannoncer som udgangspunkt for een musikforestillingen? På Nyhavnsteatret Får302 svarer man et rungende JA! Og man må sige, at iscenesætter Kitt Maiken Mortensen formår at få sin trio af skuespillere til at fungere optimalt.

Alder, størrelse, køn og sexuel observans er i dette tilfælde underordnet, selvom stort set alle omhandler mennesker over 30, og en del henvender sig til mennesker omkring 70.

Samtlige brugte kontaktannoncer skulle være ægte. Selvom en del af dem også er morsomme, så er det bemærkelsesværdigt hvordan man her mærker, hvordan selv de mest aggressive og humoristiske gennemstrømmes af længsel.

Komponisten Jeanett Albecks musik forsøger ikke som sådan at gøre teksterne til sangtekster, men tilfører dem til gengæld ofte en ekstra dimension – alt afhængig af teksternes grundtone. Hun fremfører dem også med stor stemmemæssig virituositet, udvider vores opfattelse af hendes kunnen.

Fænomenale Rikke Bilde kan som få lægge sjæl i en sang, hvad enten hun skal være djærv jysk pensionist med neylonstrømpe over ansiget eller vampet 30-årig med mindreværdskomplekser på grund af overvægt.

Kristoffer Fabricius tager sig muntert af flere kække og kåde mandfolk, men formår også at røre os både som olding på plejehjem, der søger kvinder fra 40 års-alderen, og som en midaldrende mand, der efterlyser en anden mand over 90 – uden at det skal handle om penge.

Det musikalske trekløver bruger selv en række forskellige instrumenter og remedier til at skabe en flot musik- og lydkulisse: Fra harmonika (eller var det en concertina?) til sav, tromme og – nå ja – spidskål!

En del af annoncerne gentages – hvilke i enkelte tilfælde giver god mening (især når musikken ændrer karakter). I andre tilfælde virker det blot gentagne, og så ville man egentlig have foretrukket at have hørt een eller flere af de 141 annoncer, der har været oppe og vende i forbindelse med denne forestilling.

Men samlet set bliver ER DER NOGEN? en musikalsk, sjov og overraskende bevægende forestilling, som pryder teatret FÅR302.