LÆGEN FRA CHAUSSY

★★★★☆☆

Den franske instruktør Thomas Lilti stillede allerede i den intelligente komedie "Hippocrate" skarpt på lægelivets genvordigheder, og filmen – en slags moderne "Lille doktor, hvad nu?" – blev en pæn succes i sit hjemland. Samme lune tone parret med en underliggende socialt engagement gennemstrømmer også LÆGEN FRA CHAUSSY, der ellers på forhånd kunne lyde som en nyindspilning af den danske Ebbe Langberg-film om "Landbylægen".

Francois Cluzet, der allerede i 80’erne smeltede hjerter med Bertrand Taverniers Oscar-vinder "Round Midnight", viser ligesom i "De Urørlige", at han kan formidle et sygs menneskes lidelse uden at forfalde til sentimentalitet.

Han får denne gang charmerende modspil af Marianne Denicourt, en af disse intelligente, modne, attraktive og vittige kvinder, som hører blandt franske films største skatte. Her agerer hun den praktikant, der på sigt skal erstatte den enrådige landsbylæge, der er blevet ramt af en hjernesvulst. Samarbejdet forløber ikke gnidningsfrit, men en gensidig respekt og sympati spirrer mellem dem.

LÆGEN FRA CHAUSSY er således mere kompleks, end man måske umiddelbart skulle tro og skildrer lokalmiljøet med både loyalitet og ægthed.