HELL OR HIGH WATER

★★★★☆☆

Skotten David Mackenzie er draget til Texas for at fortælle historien om brødrene Toby og Tanner, som røver fra den bankkæde, der truer med at overtage barndomshjemmet. De får dog snart en sej gammel Lone Ranger på nakken og hans makker, der er halv indianer, hvilket gør ham til genstand for kollegaens næsten godmodige form for racisme.

HELL OR HIGH WATER er skrevet af Taylor Sheridan, der for alvor markerede sig som manuskriptforfatter med den komplekse "Sicario". Også denne gang undgår han de letkøbte holdninger og tegner med autentiske karakterer et portræt af nutidens USA – på godt og ondt.

Chris Pine er overbevisende som den flotte og mutte Toby, mens Ben Foster får alt ud af den mere farverige rolle som den mindre begavede men mere utilregnelige Tanner.
Overfor disse står en magtfuld Jeff Bridges, der med pondus men ikke helt fri for manerer agerer den snu gamle ræv, der er på sporet af dem.

Nick Cave bidrager til lydsiden med velvalgt kvalitetscountry , og HELL OR HIGH WATER ender som en moderne western om tabte idealer. TIlmed en underholdende en af slagsen.