THE SPACE IN BETWEEN: MARINA ABRAMOVIC AND BRAZIL

★★☆☆☆☆

Det danske biografpublikum traf Marina Abramovic første gang via den interessante dokumentarfilm THE ARTIST IS PRESENT. Den nye film THE SPACE IN BETWEEN: MARINA ABRAMOVIC AND BRAZIL tager os dybere i denne modige kvindes særegne univers under et rejse til Brasilien.

Det betyder også, at den relativt brede appel, der gjorde den første film til noget andet og mere end endnu et kunstnerportræt, denne gang er væk. Marco del Fiols film er kun for specialister og det er derfor fuldt forståeligt, at den kun vises i et begrænset omfang og uden danske undertekster.

Det mærkelige er, at hvor Marina Abramovic i den første film fremstod intelligent og givende, så virker hun i den nye film temmelig selvfed og arrogant. Man begynder så småt at slumre, når hun atter engang svælger i smerte eller hvidløg i endnu et forsøg på at opnå større åndelig indsigt og energi.

Formildende omstændigheder er nogle dejlige brasilianske sange undervejs, men de virker som et par regndråber i en ørken af prætentiøse ord.