AN OFFICER AND A GENTLEMAN

★★★★☆☆

Jysk Musikteater kan bryste sig af en flot Danmarks-premiere på musical-versionen af Taylor Hackfords moderne filmklassiker "Officer og Gentleman", der havde Richard Gere, Debra Winger og Oscar-vinderen Lou Gossett jr. i de betydeligste roller.

Musicalen AN OFFICER AND A GENTLEMAN fremstår i veteranen Daniel Bohrs iscenesættelse som en overraskende underholdende affære med en række gode melodier samt det Oscar-belønnede kæmpehit "Love Lift Us Up Where We Belong" (på dansk: "Gi’ kærligheden vinger på").

Det er ikke som skuespillere men som sangere at holdet imponerer, men Daniel Bohr formår at udnytte de mange jyske dialekter til sin fordel, da hovedparten af flyvebasens elever også synes at stamme fra provinsen.

På scenen trylller scenografen Benjamin La Cour ("Klokkeren fra Notre Dame"), så vi relativt ubesværet bevæger os fra flyveraspiranternes omklædningsrum til kvindernes fabrikshal, og fra dunkelt motelværelse til danseklub med jukebox.

Som det unge par agerer Christian Berg og Anne Mette Roest med velgørende naturlighed og deres sange klinger smukt i vore ører. Kirstine With har både saft og kraft i stemme og krop, mens Jesper Damgaard finder rørende udtryk som hendes forpinte elsker. Mest virituos rent vokalt er James Sampson, men diktionen driller undervejs ligesom i de store korpassager, hvor det ligeledes kan være svært at forstå alle ordene. Her kunne man med fordel nedjustere musikken en smule.

Der skal dog ikke herske tvivl om, at AN OFFICER AND A GENTLEMAN er en beundringsværdig indsats, som Jysk Musikteater og byen Silkeborg har stor ære af. Man bør dog overveje, om man fremadrettet vil spile bold med de største, da det i så fald kan blive nødvendigt at luge lidt ud blandt de mange amatører og i stedet for satse helhjertet på dem, der rent faktisk måtte være de allebedste på alle poster. Forestillingen understreger nemlig. at mulighederne for Jysk Musikteater nu er mangfoldige.