HØJ AF KÆRLIGHED

★★★☆☆☆

Komedien HØJ AF KÆRLIGHED er let og uforpligtende fransk filmunderholdning. Sangene synges ganske vist på engelsk, og med Oscar-vinderen Jean Dujardin ("The Artist") i hovedrollen synes sigtet også på den front at være internationalt.

Intrigen går i al sin enkelhed ud på, at en høj kvindelig sagfører forelsker sig i en lille mandlig arkitekt, og i den forbindelse har man på bizar vis formået at skrumpe Jean Dujardin, så han vitterligt ligner en meget lille mand på en meter og 32 centimeter. Charmen har han i behold, og det er godt, for handlingen bliver mere og mere fjollet og situationerne absurd pjattede, så det kniber med at tage de alvorlige scener seriøst.

Tonen i filmen forekommer ligeså naiv som i 30ernes folkekomedier, og Virginie Efira kæmper desperat for at give sin rolle en vis troværdighed. Filmens bedste præstation står den unge César Domboy for som den lille mands høje søn.

HØJ AF KÆRLIGHED har den anerkendte manuskriptforfatter Laurent Tirard ("Le Petit Nicolas") som instruktør, men glider hurtigst ned, hvis man er lidt nyforelsket.