LILLE MAND HVAD NU?

★★★★☆☆

Mungo Park præsenterer i samarbejde med Folketeatret en turnéversion af Mungo Parks prisbelønnede forestilling LILLE MAND HVAD NU? Martin Lyngbo står atter for tekstbearbejdelse og iscenesættelse, og har lavet en række ændringer – formodentlig for at honorere de fysiske krav til en turnéforestillingen og for at tilpasse rollerne til en ny håndfuld skuespillere.

Ingen af ændringer synes dog at være forbedringer, men måske den mere folkekomedie-agtige tilgang til stoffet vil gøre lykke i provinsen? Den omdrejelige kulisse står og blafre hver gang en dør bliver smækket, så man føler sig hensat til en ABC-farcen med titlen "Hurtigt, ind i skabet!".
Men heldigvis er der stadig tyngde tilbage i Lyngbos fortolkning af Hans Falladas "Kleiner Mann – Was Nun?" Og hver af de fire medvirkende har da også gode øjeblikke, selvom helhedsindtrykket forbliver svagere.

Jens Sætter-Lassen yder atter en nydelig præstation, som man igen får lyst til et betegne som lovende, men som aldrig er i nærheden af den hudløshed, som Anders Budde Christensen opnåede i sit uforglemmelige Reumert-nominerede portræt af den stakkels Pinneberg. På samme måde fremstår Sofie Alhøj sød og rørende, men uden den store tragiske dimention, der kendetegnede Maria Richs indsats som den unge fru Pinneberg

Lisbeth Gajhede er især vidunderlig som vampet mama og fortolker flot de tyske sange i en periodesikker stil. Lars Bom låner en vis germansk fremtoning til flere af sine roller, men er bedst som moderens tilbeder, en simpel mand med et sentimentalt hjerte. Morten Hemmingsen kan i bedste fald synge en tysk vise, men han synes blottet for humor i sit portræt af familiens mindste, den lille sardin.
Forestillingen LILLE MAND HVAD NU? er ikke blevet mindre relevant med tiden, og giver både stof til diskussion og eftertanke. Spørgsmålet er, om det er nok?