THE SUNSHINE BOYS

★★★★☆☆

Man forstår sandelig godt, at Waage Sandø har valgt rollen som Willie Clark i THE SUNSHINE BOYS til at markere sit 50-års skuespillerjubilæum. For netop den rolle – en aldrende komiker på tærsklen til et comeback – emmer så meget af teater, og får da også det bedste frem i Waage Sandø.

En af hans talrige forcer som skuespiller er evnen til at finde momenter af noget morsomt selv i en tragisk scene – og omvendt. Man så da, da han spillede gamle Levin i "Indenfor murene", hvor han fandt en overraskende lethed i flere passager, der ofte har virket tunge. På tilsvarende måde finder han i Neil Simons prisbelønnede komedie THE SUNSHINE BOYS øjeblikke af overvælende dybde. Ja, faktisk spørger man sig selv, om han nogensinde har været bedre?

Karrieren synes ellers belagt med successer – også som teaterchef, instruktør etc. Men det er dog først og sidst som skuespiller, at han har opnået at blive decideret folkekær – begyndende med filmroller i "Kærlighedens smerte" og "Kun en pige". TV-serier som "Krøniken" befæstede hans position – men det er trods alt på teatret, at man til fulde har fået fornemmelsen af talentets alsidighed.

Han har tidligere spillet sammen med Flemming Jensen, men aldrig tidligere har de givet hinanden så smukt et med- og modspil. Selv Herbert Ross’ filmudgave, der indbragte Walther Matthau en Golden Globe og George Burns en Oscar, har ikke helt samme grad af finhed.

Lars Knutzon øser tydeligvis af egne teatererfaringer i den lune og loyale iscenesættelse på Falconerscenen (forud for en længere turné). Man nyder også både Camilla Bendix og Bente Eskesen i de velbesatte birolle som henholdsvis hårdt presset niece og chokoladegnaskende hjemmesygeplejerske.

THE SUNSHINE BOYS er i bedste forstand en god gammeldags komedie. En ægte evergreen – ligesom aftenens jubilar. Hjertelig tillykke – og tak.