DEEPWATER HORIZON

★★★☆☆☆

Katastrofefilmen DEEPWATER HORIZON udspiller sig på en boreplatform og bygger på en virkelig begivenhed. Det bliver den nu ikke meget bedre af. I vellykkede katastrofefilm udvikles en række interessante karakterer, så vi rent faktisk bekymre os for, hvem der omkommer i flammerne. Der sker ikke her.

Filmens hovedrolleindehaver Mark Wahlberg er i dette tilfælde også co-producent på filmen, der sjovt nok primært handler om hans karakter. Medspillere som Kurt Russell og John Malkovich må ellers anses som værende mindst lige så talentfulde, og med få midler kunne man have udbygget deres rolle til gavn for filmen som helhed. Nu må vi nøjes med lovende anslag.

Lydarbejdet fungerer upåklageligt, men instruktøren Peter Berg får ikke i tilstrækkelig grad taget os med ind i dramaet, så vi er ligeså så forvirrede som filmens karakterer, hvilket i længden bliver trættende. Rørende er det dog at se Goldie Hawns datter Kate Hudson kramme sin papfar gennem mange år Kurt Russell i en af filmens sidste scener. Derimod virker den afsluttende kobling af fiktion og virkelighed lidt for kalkuleret… her er Wahlberg og co. for alvor ude på dybt vand.