MENSTRUP REVYEN 2016

★★★★☆☆

Det er et sandt stjernehold, som man har sammensat til Menstrup Revyen 2016 anført af de sidste to års Dirch-modtagere: Anne Herdorf og Pernille Schrøder. Sus Mathiesen har været dem en god hjælper som medinstruktør og koreograf, og såvel kapelmester Christian Dahlberg som hans musikere Peter Ravn og Josef Aarskov er fikse på fingrene, og så for, at publikum forkæles med en gennemmusikalsk revy. Om det er country, musical, farmer-rock, folkesang eller et veloplagt Shu-bi-dua-potpouri forstår man at levere varen i Menstrup. Det gælder også i køkkenet, hvor man har sammensat en lækker 3-rettes menu, der gør den lille kro ære.

Tekterne er også blevet bedre i år, et bevis på at Menstrup Revyen kan måle sig med landets øvrige revysuccesser. Man skal dog passe på, at man ikke i for høj grad kommer til at låne eller genbruge numre, men snarere satser på at skabe noget fuldstændig nyt, hvis man skal nå helt i top.

De medvirkende sørger dog for, at vi har en fest. Revyens kunstneriske leder Jesper Søgaard kaster sig ud i en kæk folkevise assisteret af en livstræt backinggruppe – alle udstyret med herlige parykker.

Christian Damsgaard har selv skrevet en af revyens bedste tekster, hvor han får fortalt den lille purk i barnevognen en sandhed eller to om dens tyraniske moder – uden at tage højde for babyalarmers medhør. Michael Hasselflug besidder et skønt vanvid blandt andet som indisk læge – aner vi en vis inspiration fra Peter Sellers?

Pernille Schrøder synger flot en let jazzet hyldest til … Søren Ryge (!), og får desuden lejlighed til at vise sin tekniske dygtighed på en løbetur, hvor app’en driller lige lovligt meget.

Aftenens hovedattraktion er og bliver dog Anne Herdorf, der med en ukuelig spilleglæde og den velkendte vidunderlige stemme får alt sit materiale til at leve. Helt suveræn fremstår hun i et fortryllende og eftertænksomt Cirkeline-nummer, der må høre blandt revysæsonens fineste.

Så kromutter har grund til at være glad – for Menstrup Revyen 2016 kan man godt tillade sig at være stolt af.