Månedens bog: DESTIIN – Seerkrystallen

★★★★☆☆

af Danny Biltoft Davidsen

Forlaget Mellemgaard

Efter “Meta-Type”-triologien, der omfattede værkerne “Den ultimative kriger” (2004), “Dementia”(2006) og “Universets hersker” (2011), har Danny Biltoft Davidsen kastet sig over en ny Sci-Fi-føljeton om bondedrengen DESTIN. Den første bog i serien,”Destin – seerkrystallen” (2016), handler om en forældreløs bondeknøs, der drømmer sig bort fra asteroiden Lyoneida.

Danny Biltoft Davidsens sans for det eventyrlige gør ham til en slags mandlig pendant til Lene Kaaberbøl, og hvor hendes bøger i særdeleshed handler om og henvender sig til piger, vil historien om Destin til gengæld primært engagere teenagedrenge med hang til lidt “fantacy”.

Sproget virker let tilgængeligt og tonen tilforladelig, så forældre behøver ikke bekymre sig, for trods en del action svælger bogen ikke i død og vold. Her er tale om uproblematisk underholdning for fans af genren.

Man skal dog være forberedt på, at bogen er uafsluttet. Det bør dog ikke afholde folk fra at læse den, men man er spændt på hvad der sker, hvilket må være en cadeau til forfatteren.

Man behøver dog næppe vente længe, for en ny udgivelse er allerede i støbeskeen.