SHHH

★★★★☆☆

Anders Matthesen genvinder tronen som landets førende stand-up’er med sit syvende show, der har fået titlen SHHH. For der er for meget larm i verden, og ikke kun på de sociale medier. Anden er nemlig blevet veletableret familiefar og har svært ved at holde styr på, hvad der er vigtigt og hvad der er knapt så vigtigt.

Rent fysisk fremstår han på Falkonerscenen som noget rundere, men det er også tre år siden, vi sidst har set ham i et nyt show. Den verbale skarphed forbliver dog intakt. Ingen formår som Matthesen at vende en gloce og tage pulsen på sin samtiden. Vor tids galgenhumoristiske filosof.

Scenografien forekommer dog lovlig naivistisk med dens børnetegninger af diverse klimaforandringer, og synes primært at overbetone ord i teksten fremfor at perspektivere dem.

Der er ingen pause i denne omgang, men vi får i stedet halvanden times ligefrem snak. For selv en veletableret familiefar kan få behov for at tjene penge, og på denne facon kan han nå tre shows på een dag. Det såkaldte show hører nok ikke blandt de allerstørste, men som det ligeledes siges om yndlingsofret Mick Ø, så har lidt da også ret.