THE TWO GENTLEMEN OF VERONA

★★★★★☆

The Globe Theatre i London regnes af mange som hjemstedet for den fornemme Shakespeare-tradition i England, mens andre fastholder, at de ofte mere klassiske opsætninger i Stratford-Upon-Avon i højere grad fanger essensen af Shakespeare livsværk. Under alle omstændighed gør The Globe Theatre en glimrende indsats på det uddannelsesmæssige område i formidlingen af Shakespeares værker, og THE TWO GENTLEMEN OF VERONA fremstår da også som et mønstereksempel på en forfrisknde ung Shakespeare-opsætning i Nick Bagnalls opfindsomme iscenesættelse.

Som så ofte før, når det gælder britiske skuespillere, er samtlige medvirkende glimrende. De tager os med tilbage til ungdomsoprørets spæde fødsel, hvor to meget nære mandevenner manipulerer med alt og alle for at opnå de kvinder, som de i virkeligheden elsker.

I stedet for talrige breveudvekslinge sender de unge elskende hinanden singleplader, hvor teksterne udtrykker afsenderens dybeste følelser. En skæg og underholdende ide, som giver pote blandt den opvakte del af publikum. Man glæder sig desuden over forestillingens festlige scenografi og de muntre tidstypiske kostumer.

THE TWO GENTLEMEN OF VERONA fremstår også i denne sammenhæng som en af Shakespeares sjoveste komedier, og endnu et eksempel på, hvorfor Hamlet-scenens Shakespeare-festival bør være en nødvendighed for enhver teaterelsker.