JE SUIS STORM P.

★★★★★☆

Det Flydende Teater i Frederiksdal er efterhånden blevet en skattet sommertradition på lige fod med Grønnegårdsteatret, Cirkusrevyen, Copenhagen Summer Dance og Shakespeare-festivalen på Kronborg. Teatergrad søger tilmed for, at årets flydende forestilling hører blandt de hidtil mest ambitiøse. Liev Arne Kjøllmoen springer ikke over, hvor gærdet er lavest ligesom dramatikeren Andreas Garfield slipper godt fra at blande tre Storm P-figurer, en hustru og en nazist med legmeliggørelse af diverse Storm P.-tegninger.

Titlen refererer til det første af de store terroristangreb i Paris, og drager sammenligning mellem Storm P.s dilemma som kunstner, da det officielle Danmark samarbejdede med nazisterne.

Udførelsen er tilmed næsten på højde med ambitionerne, og man savner bestemt ikke engagement hos de medvirkende. Kathrine Høj Andersen tager sig af de mere følelsesfulde sider af Storm Ps væsen og hun formår også at illudere naziofficer. Sandra Yi Sencindiver føjer nye facetter til et talent i konstant udvikling – både som den rapkæftede pingvin Ping og som en mere alvorstung Storm P. Endelig er der Pelle Nordhøj Kann, der udviser god fornemmelse for Storm Ps resignerende kropssprog, men som også med få midler kan agere potentiel ex-kone.

Musikalsk får skuespillerne god hjælp af Henriette Groth – til lejligheden sminket som Storm Ps vagabond og med ægte pip i låget. Også Elverhøjkoret bidrager konstruktivt med en særlig blanding af skønsang og uhygge.

JE SUIS STORM P skal nok sætte gang i den efterfølgende diskussion om kunstnerens rolle i samfundet. Men den kan også bare nydes som spøj og spas – og ligger dermed helt på linie med Storm Ps tegninger.