CIRKUS PSYSHOW

★★☆☆☆☆

Bellahøj Friluftsscene var i midten af 50erne et populært turistmål takket være indtil flere gode udendørsforestillinger. Det er denne tradition, man i de sidste par år har forsøgt at forny, men at dømme efter dette års forestilling CIRKUS PSYSHOW ikke uden problemer.

En ubehjælpsom tekst og en sløset iscenesættelse er i al fald ikke et heldigt udgangspunkt for en broget hold skuespillere og artister. Vi forbliver hamrende ligeglade med forestillingens krimiplot, og de cirkusnumre, vi præsenteres for, har man set bedre i Det Gamle Bys hedengangne Cirkus Krone.

Et forsonende element i forestillingen er den talentfulde Teit Samsø, der får tilført sin klovnerolle et strejf af poesi, ikke mindst i et par ganske kønne ballader. Komponisten Claus Reenberg læner sig dog stemningsmæssigt vel rigeligt op ad diverse Tom Waits-forestillinger, men heldigvis kan Ragnhild Kaasgaard levere kras karikaturkomik som cirkusdirektricen, og bliver et opløftende indslag i den generelle tristesse.

Helt på herrens mark finder vi stakkels Vicki Berlin i forestillingens kvindelige hovedrolle. Som klovnen Beezle har hun charme som en kornsilo, og synge kan hun åbenbart ikke. Vi skal tryllebindes af hende, men det bliver vi aldrig.

En del forlod forestillingen i pausen og det var næppe på grund af vejret. Man er således langt bedre tjent med at besøge Grønnegårdsteatret, hvis man vil opleve professionelt udendørsteater.