STAR TREK BEYOND – 3D

★★☆☆☆☆

Man må forbløffes over, hvorledes hele Star Trek-mytologien bliver holdt i live af dedikerede fans. Selv her et halvt århundrede efter at TV-serien blev lanceret, synes der stadig at være en vis kultstatus omkring den, og instruktøren J.J. Abrams foremåede for få år siden at forny Star Trek-universet endnu engang. Denne gang har han overladt instruktionen til Justin Lin, og det kan man desværre godt mærke.

Friskheden og humoren mangler simpelthen, og erstattet af rutinemæssig action, og kun i den afsluttende luftduel med Kirk (Chris Pine) og Krall (Idris Elba) løfter filmen sig for alvor rent visuelt.

Chris Pine har tidlige vist, at han med det rette materiale kan være sublim morsom, og overraskede som skuespiller i musicalen "Into the Woods". Men her svigtes han også på manuskriptplan og hans talenter udnyttes slet ikke fuldt ud.

Zachary Quinto ligner stadig en ung Leonard Nimoy, men det bliver stadig mere tydeligt, at han savner dennes farlighed og dramatiske gennemslagskraft. Filmen trækker da også mod slutningen nostalgi-kortet. så vi lige får et glimt af Leonard Nimoy.

Kvinderollerne interesserer sjældent i et mandsdomineret univers som Star Trek, og faktisk fremstår den unge Anton Yelchin (hvis sidste film dette desværre blev) bedst af alle.

Man har forståeligvis dedikeret filmen til Leonard Nimoy, den sidste af de oprindelige Star Trek-stjerner – men til allersidst står der alligevel "Til Anton", og det må bestemt også siges at være fortjent.