IDOL

★★★★☆☆

Hany Abu-Assad modtog Oscar-nomineringer for filmene "Paradise Now" og "Omar". Hans seneste film IDOL er muligvis ikke ligeså æstetisk gennemført som disse film, men vil til gengæld nå et endnu større publikum, og det synes at være helt i tråd med filmens historie For IDOL bygger på den autentiske beretning om den palestinensiske sanger

Mohammed Assaf, der trodsede alle odds i den krigshærgede Gaza-område og blev en hel nations stemme via programmet "Arab Idol". Vi følger hans opvækst, hvor fattigdom, sygdom og generelt vanskelige levevilkår gør det vanskeligt at følge sin drøm, men en ukuelig børnekvartet bliver det første spæde forsøg på at nå til tops i musikkens verden.

Hany Abu-Assad fortæller levende og med sans for detaljerne i miljøbeskrivelsen, og der spilles med betydeligt engagement i alle roller. Man behøver ikke være araber for at lade sig rive med af musikken, og selvom der rettes nogle drøje hug mod Israel undervejs, så bliver IDOL aldrig et tungt politisk drama, men et opløftende og ligefrem rørende vidnesbyrd om at kæmpe for retten til at blive hørt.