EVOLUTION

★★★★☆☆

Den franske film ÉVOLUTION viser sig at være årets hidtil mest originale gyser, der giver fingeren til både Sorgenfri og Hollywood. I et frapperende og konsekvent gennemført billedsprog af den allerede prisbelønnede mesterfotograf Manuel Dacosse fortælles historien om en lille dreng, der bor sammen med sin mor i en lille havneby – i lighed med et række andre mødre og drenge. Den lille dreng får øje på liget af dreng under en svømmetur, men da han vil vise moderen liget, er det væk.

Det varer ikke længe før han og landsbyens andre drengebørn bliver ramt af en alvorlig sygdom og må hospitaliseres. Gradvist får den lille dreng mistanke om, at der er noget helt galt på færde.

Lucile Hadzihalilovics ÉVOLUTION tager gysergenren helt nye steder hen, og man tror næsten ikke sine egne øjne, mens denne psykologisk dybt skræmmende historie skrider fremad.

ÉVOLUTION er simpelthen så grum, at man for enhver pris bør afskærme sine børn fra at se den. Men den har også en mystisk særegen stemning, der sidder i kroppen længe efter, at filmen er slut.