ANONYME SEXISTER

★★★☆☆☆

Team Teatret fra Herning bekræfter dets ry for at skabe gode gennemarbejdede teaterforestillinger med den finurlige komedie ANONYME SEXISTER. Her møder vi deltagerne i en samtalegruppe for folk, der opfører sig sexistist på nettet og andre offentlige steder.

Sofie Ancher Vea agerer kvinden, der selv har været turen igennem, og som nu fungerer som gruppeleder. Kristoffer Helmuth og Mikael Helmuth illuderer begge som henholdsvis kagebagende far og forsømt søn. Og endelig får vi Anders Cornelius Zoffmann som glat business.

Maria Walboms tempofyldte iscenesættelse fremhæver kvaliteterne i Simone Isabel Nørgaards stykke såsom de rappe replikker, men kan trods alt ikke skjule svaghederne. I overgangen mellem de enkelte spillescener får vi eksempler på de uhyrligheder, som disse mennesker har luftet, men de gentagne afbrud i strømmen af spillescener virker gradvist irriterende. Endvidere savner man efter næsten halvanden time større substans, og en trimming på mindst et kvarter ville have været tilrådeligt. Som uforpligtende underholdning om et aktuelt emne fungerer forestillingen ellers upåklageligt.