MONEY MONSTER

★★★☆☆☆

Med stjerner som George Clooney, Julia Roberts og den småfrække Jack O’Connell foran kameraet og den ikke ubegavede Jodie Foster bagved har man ret til at forvente en film af et vis kaliber. Desværre skuffer MONEY MONSTER, da dens forudsigelighed kvæler de smukke intentioner.

Man tror simpelthen ikke på, at nogen vil skyde George Clooney, fordi han har filmens stjernerolle, og fordi Jodie Foster trods alt ikke er nogen Alfred Hitchcock, der slap afsted med at aflive sin stjerne efter et kvarter i filmen "Psycho". Clooney spiller en lidt for smart TV-vært, der i sine overfladiske pengeprogrammer undgår at forfølge nærgående spørgsmål som f.eks. "hvor forsvandt alle pengene egentlig hen under den globale krise?

En ung mand (Jack O’Connell), der var een af de mange, der mistede sine penge, tager nu tv-værten som gidsel i forsøg på at få nogle fornuftige svar, mens Julia Roberts forsøger at redde trådene ud fra sin producerpult.

Men vi kommer faktisk mere i dybden med emnet i den Oscar-belønnede sorte komedie "The Big Short", og MONEY MONSTER virker desuden mere gammeldags end Sidney Lumets medrivende gidseldrama "En skæv eftermiddag" ("Dog Day Afternoon"), hvor Foster ellers har hentet inspiration.

Clooney serverer sine sædvanlige paradefilm og Roberts kan stadig spytte skarpe replikker ud med en vis effekt, men Jack O’Connell anstrenger sig nok for meget med sin amerikanske accent til at overbevise 100 procent. Han har dog i sin bedste øjeblikke farligheden og en vis sårbarhed, som den lille mand, det slår klik for.

Udfaldet synes givet på forhånd, så skal man se filmen, bliver det for det gode selskab. Men man kan også vente til den med garanti havner på tv, og så bruge sin sommeraften på noget mere stimulerende.