MON ROI

★★★★★☆

Man kommer næppe til at opleve et finere med- og modspil i denne filmsæson end det, som man kan opleve i det rystende franske parløbsdrama MON ROI.

Emmanuelle Bercot, der har instrueret en anden af årets bedste film ("La Tete Haute"), yder en skræmmende indsats som Tony, en midaldrene kvinde, der efter et ydmygende ægteskab forelsker sig igen. Hendes bror (en glimrende Louis Garrel) har bange anelser med hensyn til den nye mand, men Tony vil ikke se sandheden i øjnene. For hun elsker sin Georgio. Faresignalerne ignorerer hun og udadtil kæmper hun en brav kamp med at opretholde facaden. Men den psykiske terror som hun selv er medansvarlig for truer gradvist med at gøre hende til fysisk krøbling.

Emmanuelle Bercot spiller med et klarsyn, der ikke misser en eneste detalje og gør Tonys nedtur til en sand gyser. Vincent Cassel har heller aldrig været bedre end som denne charmerende sjuft, der spræder elendighed.

Maiwenn, der gav os den eminente kriminalfilm POLICE imponerer atter engang – ikke mindst som personinstruktør. Og mon ikke man lige tænker sig om een ekstra gang, inden man indleder et nyt forhold efter at have set denne film?

(se også månedens interview med Emmanuelle Bercot på forsiden af cphculture.dk)