MOTHER’S DAY

★★★★☆☆

Garry Marshall var manden, der står som ansvarlig for, at Julia Roberts for altid vil være kendt som "Pretty Woman". Den erfarne Marshall har da også gennem hele karrrien specialiseret sig i komedier – fortrinsvis de romantiske. efter filmene "New Year’s Eve" og "Valentine’s Day", måtte der naturligvis også komme en MOTHER’S DAY.

Tre af branchens mest driftsikre komedienner (der alle tillige er kendt for at have diverse "mother-issues") Jennifer Aniston, Kate Hudson og Julia Roberts forener kræfter og det er der faktisk kommet en ganske gemytlig film ud af, som man sagtens kan se med sin mor eller datter, hvis man da ikke vælge at finde en bedre film.

Men inden for denne uhyre velkendte genre leveres varen. Aniston giver den som hårdt prøvet fraskilt og Hudson som indisk gift datter af en racistisk mor, men sjovest er Roberts som kendt TV-vært med bortadopteret datter.

Marshall genforener hende også med veloplagte veteraner som Hector Elizondo ("Pretty Woman") og Margo Martindale ("Familien"), og gør tilmed filmens børneskuespillere nogenlunde tålelige.

Et par af scenerne forekommer helt ude i hampen, men Marshall mister aldrig blik for de centrale kvindelige karakterers udvikling.

Det forekommer en smule overdrevet, at han så demonstrativt befolker filmen med et sandt hav af minoriteter. Men i sidste ende meget sød, at der uanset hudfarve, størelse, religion, seksuelle tilhørsforhold og evt. handikapper altid vil være en rolle til dig i en Garry Marshall-film.