EN-TO-TRE-NU!

★★★★☆☆

For nogle år siden fik den velspillede amerikanske tåreperser "En flænge i himlen" teenagere til at snøfte om kap over hele kloden. I en tid hvor den danske filmindustri synes tilfreds med at kopiere ideer fra USA kunne det derfor kun være et spørgsmål om tid, før vi fik et lignende dansk projekt.

Filmen EN-TO-TRE-NU! tager også udgangspunkt i en populær roman, nemlig Jesper Wung-Sungs bog af samme navn, og ligesom det amerikanske forbillede er også den danske film blevet overraskende god, fordi den tager sine to centralkarakterer alvorligt.

Shailene Woodley og Ansel Elgort opnåede begge at blive stjerner for en hel generation af unge, og man må håbe, at også de halvvoksne danske børn forstår at favne de to skuespillere i EN-TO-TRE-NU!, for det er ikke mindst deres fortjeneste, at filmen giver publikum mere end et vådt lommetørklæde.

Nikolaj Groth (der brød igennem som den homoseksuelle søn i TV-serien "Rita") giver et nænsomt portræt af den forelskede unge fyr Jeppe, der slet ikke er klædt mentalt på til mødet med og tabet af den store kærlighed. Men vi forstår sandelig godt hvorfor han forelsker sig i Clara Rosagers Cecilie. For Clara Rosager yder en af de mest løfterige præstationer, vi har set i en dansk film i flere år.

Lukas Løkken får også tegnet en fin figur som Jeppes ven Jack, mens Roberta Reichhardt, der gjorde sig fordelagtigt bemærket i "Comeback", inden hun stjal billedet i denne sæsons "Shit Happens", desværre har for lidt at lave. Blandt de voksne glæder man sig over Susanne Storm og Jens Jørn Spottag som Cecilies forældre, hvorimod Laura Bechs flade replikbehandling og Rasmus Hammerichs overspil trækker en smule ned.

Men generelt viser Barbara Topsøe-Rothenborg, at hun er blevet en god personinstruktør og samtidig har styr på teknikken. Ikke mindst de smukke billeder bliver en gevinst for denne ægte bevægende film, der må regnes blandt producenten Regner Grastens bedste.