EFTER FESTEN

– EN SNEAKERS-CABARET

★★★☆☆☆

I den tilsyneladende uendelige række af teaterkoncerter er turen nu kommet til gruppen "Sneakers", der i begyndelsen af 80erne hørte blandt landets populæreste bands. Formen har dog mere karakter af cabaret end koncert denne gang, og stemningen på den hyggelige Café Liva opleves også mere intim, end man sædvanligvis oplever det.

Om det er et bevidst valg eller et spørgsmål om rettigheder, kan være svært at afgøre, men flere af de største hits udelades. Og spørgsmålet er om de resterende sange i sig selv er nok til at bære en hel cabaret anno 2016? Tidens tand har været hård ved Sneakers-sangene, der sjældent fænger i de såre beskedne musikalske arrangementer, vi præsenteres for her.

Forestillingens to skuespillere gør ellers hvad de kan. Begge fremstår som habile sangere – uden at Sanne Salomonsen og co. skal føle sig truet. Pernille Sørensen er heller ikke nogen dårlig skuespiller, men flere er hendes tekster bliver for lange og den evindelige kredsen om alder synes næsten at modarbejde pointen om, at alderen ingen betydning har.

Jens Gotthelf tager dog de fleste stik hjem – ikke mindst som kvalm forstads-Casanova med knæk i hofterne. Gotthelf har de fornødne frække glimt i øjnene til at være en ideel partner for Pernille Sørensen – ikke mindst som konferencekræs, der lige trænger til en tur til. Her fungerer samspilllet mellem de to skuespillere optimalt, mens man gerne havde undværet pjankerierne omkring de mange tequilla-hatte.

Forestillingen har da heller ikke nogen officiel Iscenesætter, men den talentfulde Anders Lundorph står dog anført som "øjne udefra". Det afgørende synes dog at være, at grundmaterialet ikke fænger for alvor. Faktisk har man det lidt som om, at man kom for sent til festen.