WHERE TO INVADE NEXT?

★★★★☆☆

Instruktøren Michael Moore er en festlig fyr, der med sine dokumentarfilm har fået at sætte fut i den globale politiske debat. Hans argumentation bliver ganske vist stadig mere skinger, og hans seneste værk forekommer mere fjollet end godt er.

I WHERE TO INVADE NEXT? tager de amerikanske soldater sig en velkommen pause, og istedet invaderer Michael Moore en række europæiske lande med henblik på at stjæle deres bedste ideer. I Frankrig begejstres han over maden og seksualundervisningen i skolerne, i Italien er det de betalte ferier, han synes er en god ide og på Island ligestillingen af kvinder.

Moore opfatter Tyskland som et land, der til stadighed gør op med sin fortid og han besøger også Tunesien, hvor homoseksualitet og tørklæder om hovedet er blevet privatsager.

Glorificeringen af de pågældende europæiske lande på bekostning af USA bliver hurtig forudsigelig, og satiren forekommer træt nogle steder. Men vi får trods alt lidt af vide om skoleforholdene i Finland og fængselsforhold i Norge, som vi ikke vidste i forevejen, men målgruppen for filmen forbliver amerikanerne.
.