MIN FAR OG VREDE MAND

★★★★★☆

På Amagers Teater Zebu venter der sig en frydefuld oplevelse i form af børneoperaen MIN FAR OG VREDE MAND. Hovedpersonen er en drenget dukke, som en ferm dukkefører giver både liv og tryghed. Han elsker sin mor og far, men nogen gange kommer der altså en vred mand op fra kælderen og tager bo i far, og den lille dreng forstår ikke hvorfor den vrede mand er så vred. Er det min skyld?

Iscenesætter Marc van der Velden formår virkelig at fortælle om et smertefuldt emne i børnehøjde, og får tilmed doseret med både humor og poesi uden på noget tidspunkt at forråde projektets seriøsitet.

Komponisten Steingrimur Rohloff har begået en musik, der med diverse disharmonier netop understreger, at ikke alt er som det burde været i det lille hjem. Live Johansson og David Hildebrandt udviser tilmed stor originalitet i udførelsen på henholdsvis cello og diverse slagtøjsinstrumenter.

Ingeborg Fangel Mo og Jens Søndergaard synger begge med flotte klare stemmer, og Jens Søndergaard skildrer tilmed den vanskelige dobbelthed i faderens væsen aldeles overbevisende.

Forestillingen egner sig dog ikke til børn under 7, hvilket også Teater Zebu gør opmærksom på i programmet. Det bør nok også understreges på teatret, idet en del småfolk under den alder blev lukket ind til forestillingen, og ikke overraskende kom til at forstyrre.