HVEM SPILLER UD?

★★★★★☆

D. L. Coburns pulitzerpris-belønnede drama-komedie er en lille perle, og en gave til en enhver aldrende skuespillerduo. På Broadway skrev det legendariske ægtepar Jessica Tandy (kendt fra filmen "Chauffør for Miss Daisy" og Hume Cronyn ("Marvin’s Room") teaterhistorie med deres sublime samspil, og hvem andre end Susanne Heinrich og Peter Schrøder kunne forgylde disse stjerneroller på Vendsyssel Teater?

Det er da også en udelt fornøjelse at overvære to erfarne og fortrolige skuespillere udveksle disse rappe replikker. Susanne Heinrich har disponeret sin rolle flot og gradvist aner vi den smerte, som hendes Sophie går og gemmer på. Også Peter Schrøder bygger sin figur forbilledligt op og lader os til sidst mærker tragedien bag det iltre temperament. For der er mere end kort på spil for vore to hovedpersoner, der på trods af skænderierne ved, at de er hinandens sidste værn mod ensomheden.

Iscenesætter Morten Hovman lader i et inspireret musikvalg musikken fra filmen "Sidste stik" ledsage deres kortspil, for hvem ved når sidste kort er spillet, når man bor på plejehjem?

Forestillingen går tydeligvis lige i hjertekuglen hos det ældre publikum, som kvitterer med en velfortjent stående applaus bagefter. Den tager man gerne del i.