KONTRA

★★★☆☆☆

I USA har man nærmest en tradition for film om ondskabsfulde teenagepiger. I Danmark har vi også nogle eksempler på fænomenet, og nu kommer så Jonas Risvig KONTRA, hvor Fanny, den nye pige i gymnasieklassen næsten fra start hetzes af en ondskabsfuld pigegruppe. Hendes eneste potentielle veninde er pigen Lilja, der tidligere har været leder af pigegruppen, men som nu er lagt for had efter en affære med et andet medlem af gruppen.

Andrea Ølbye Hjejle er slet ikke ueffen som Fanny, der heldigvis hviler i sig selv og kan klare det meste af presset. Det er først, da volden sætter ind, at både hun og vi forstår, at også Fanny kan være sårbar. Anna Lehrmann har også sine momenter, især mod slutningen, hvor vi får lov til at se sprækkerne i Liljas glatte facade.

Det er svært at interessere sig for disse dybt selvoptagede piger, og selv de to hovedrolle-karakterer optræder håbløst egocentriske ved flere lejligheder.

Mest sympatisk er faktisk en ung fyr ved navn Sebastian, der viser interesse for Fanny, men som hun behandler dårligt. Han spilles af Noah Risbo, der gør Sebastian til den eneste, som man har lyst til at bruge tid på af samtlige karakterer.

Man fatter ikke, at rektor og forældre tillader, at de unge piger klipper hinandens kjoler i stykker. Men der er på den anden side mange absurde elementer i denne film, der ikke giver mening – her eller i virkeligheden.