-
Forside

logo logo logo

 

 

 

EVERYBODY WANTS SOME!

★★★★★★

Også Richard Linklater synes at være gået på sommerferie - at dømme efter hans seneste film EVERYBODY WANTS SOME! Filmen kan ses som en uafhængig fortsættelse til Linklaters tidlige ungdomsfilm "Sidste vilde nat med kliken" ("Dazed and Confused"), der for 23 år siden luftede kommende stjerner som Ben Affleck og Matthew McConaughey.

Der er tale om en let anretning, der ganske præcist genkalder stemningen fra 1980 - ikke mindst rent musikalsk, og filmens soundtrack hører da også til dens største kvaliteter. Titlen er da også hentet fra et tidstypisk Van Halen-nummer.

Vi følger den unge Jake fra hans ankomst til et bofælleskab af drengerøve forud for semesterstart på Southeast Texas State University. Filmen afspejler datidens mandschauvenistiske og homofjendske heterokultur, men Linklater formår alligevel at give hver af de unge fyre et individuelt særpræg. Den indbyrdes rivalisering fylder meget, men man mærker også erindringens stille sødme jo længere frem i filmen, vi kommer.

Man savner dog en egentlig fremdrift i historien, mens vi vælter fra fest til fest med alverdens fyldebøtter, og et potentielt spirrende kærlighedsforhold bliver filmens eneste egentlige historie.

Blake Jenner ligner vitterligt en ung amerikansk studerende med sportslig baggrund, og klarer sådan også de begrænsede udfordringer, han får tilfredsstillende i lighed med de øvrige medvirkende, hvoraf især Glen Powell som Finn og Ryan Guzman som Roper skiller sig ud.

EVERYBODY WANTS SOME! undgår dog næppe at blive en parantes i Richard Linklaters karriere. Linklater havde fortjent at vinde en Oscar for "Boyhood", men har ingen chancer denne gang.

s