ZENOBIA

★★★☆☆☆

Teatret Zeppelin har fået fint besøg af AKUT360 og deres tre kvarter lange forestilling ZENOBIA. Titlen er navnet på en heltemodig syrisk dronning, som den syriske pige Amina, da hun må flygte fra sit land sammen med sin onkel efter at hendes forældre er blevet dræbt.

Forestillingens iscenesætter , Reumert-vinderen Andreas Dawe, har selv skrevet forestillingens manuskript på baggrund af tegneserie-romanen ZENOBIA af Morten Dürr og Lars Horneman. Også denne gang mixer iscenesætteren diverse udtryksformer, og vi hører forskellige former for musik, mens de brusende bølger projiceres op på en halv snes madrasser, der også fungerer som redningsbåd for Amina. Hun drømmer sig væk, men undslippe virkeligheden kan hun ikke.

Men på trods af det stærke udgangspunkt mangler denne forestilling dramatisk tyngde. Bo Carlsson kan, når han finder energi til at hæve stemmen, høres helt oppe på de bagerste rækker, men Sherwin Reyes, der også primært er danser, tilsyneladende ikke evner at nå ud over scenekanten i tilstrækkelig grad med sin spæde stemme.

Inspirationen synes også at mangle ved denne middagsforestilling, hvad det lidet entusiastiske bifald også bar præg af.